Asiantuntija palveluksessasi

Vakuutusmeklari

Vakuutusmeklari valvoo ja hoitaa asiakkaan etuja vakuutusasioissa.

Vakuuttava.fi - Vakuutusten kilpailuttaminen - Yksityishenkilöt ja yritysasiakkaat
Vakuuttava.fi - Vakuutusten kilpailuttaminen - Yksityishenkilöt ja yritysasiakkaat
Vakuuttava.fi -palvelun tuottaa

Vakuutusmeklariyhtiö Novum Oy

Vakuutusmeklari eli vakuutuksen välittäjä on vakuutusalan ja kilpailuttamisen puolueeton asiantuntija, jolla on riittävä osaaminen toteuttaa aito kilpailutustilanne markkinoilla olevien vakuutusyhtiöiden kesken. Vakuutusmeklarina voi toimia henkilö tai yritys, jonka Finanssivalvonta on hyväksynyt vakuutuksenvälittäjärekisteriin. Rekisteriin hyväksytään vain ammatillisesti pätevät yritykset sekä henkilöt.

Novum Oy vastaa Vakuuttava.fi -palvelun kautta toteutuvien toimeksiantojen kilpailuttamisista ja tarjousten vertailuista.

Tietoa palvelusta

Mitä vakuutusmeklari tekee?

Toimeksiannon saatuaan vakuutusmeklari tilaa puolustavalta vakuutusyhtiöltä asiakkaan voimassaolevat vakuutuskirjat sekä kaikki kilpailuttamisen kannalta oleelliset tiedot. Kartoituksen jälkeen meklari tarkastaa mm. olemassa olevan vakuutusturvan riittävyyden sekä huomioi mahdolliset päällekkäisyydet vakuutuksissa. Kokonaiskuvan avulla meklari muodostaa tiedoista sekä asiakkaan tarpeista tarjousyhteenvedon.

Tarjousyhteenveto toimitetaan vakuutusyhtiöille, mukaan lukien puolustava vakuutusyhtiö. Vakuutusyhtiöiden tehtävänä on muodostaa vakuutustarjous yhteenvedossa annettujen ohjeistusten mukaan. Vakuutustarjousten täytyy vastata mahdollisimman paljon annettua tarjouspyyntöä, jotta ne ovat vertailukelpoisia sekä vastaavat mahdollisimman paljon asiakkaan tarpeita.

Saapuneista vakuutustarjouksista vakuutusmeklari muodostaa asiakkaalle selkeän yhteenvedon, jossa on vertailtuna sekä hinnat että vakuutusten oleellisin sisältö. Yhteenvedon tarkoitus on auttaa asiakasta lopullisen päätöksen tekemisessä. Asiakkaan päätöksen jälkeen meklari ottaa vastuun valittujen vakuutusten voimaansaatosta sekä irtisanomisista.